Načrtujemo, oblikujemo, gradimo v Drupal spletnih straneh

Drupal je preprosto najboljši odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami na svetu. To nam omogoča, da graditi tako enostavne in kompleksne spletne strani, ki jih boste z lahkoto upravlja.


Drupal spletne strani

Kaj je Drupal

Drupal je odprtokodna platforma za razvoj spletnih mest (CMS). Z njim enostavno organizirate, upravljate, objavljate in urejate vsebino na splet. Drupal je najhitreje rastoča platforma na svetu. Uporablja na več kot milijon spletnih straneh po svetu, med njimi sta tudi spletni strani Bele hiše in Amnesty Internationala, uporablja pa ga tudi Twitter za svojo stran za razvijalce. Primerna je tako za osebne kot poslovne strani, intranete, galerije, spletne trgovine, skratka lahko bi rekli, da za Drupal noben oreh ni pretrd.

Razvit je bil pred nekaj več kot desetimi leti in objavljen pod licenco GPL. To pomeni, da Drupal lahko brezplačno prenesete, uporabljate in popravljate. Ta način omogoča, da ga uporabniki vseskozi posodabljajo in nadgrajujejo z najnovejšimi tehnologijami kar jih splet ponuja.


Drupal spletne strani

Spletne strani, ki so grajene v drupal CMS sistemu imajo mnogo zavidljivih prednosti. Na prvem mestu je vsekakor neomejena možnost razširjanja osnovnega nabora funkcionalnosti. Veliko število razvijalcev ta Content Management System (CMS) dnevno posodablja in programira module, ki jih lahko ostali uporabniki poiščejo in dodajo na svojo spletno stran. Prednost Drupala je tudi ta, da je več-uporabniški, kar pomeni, da glede na pravice, ki jih določi administrator, drugim uporabnikom omogoča spreminjanje in dodajanje vsebine na spletno stran. Torej lahko vsi, ki imajo pravice dostopa, kadarkoli, neodvisno od avtorja spletne strani, posodobijo ali kako drugače upravljajo s spletno stranjo, kar vsekakor v prvi vrsti omogoča svobodo in ažurnost ter seveda odprte možnosti nadgradnje spletnega mesta v prihodnosti glede na specifične potrebe uporabnikov.

Izjemno zmogljiv kot CMS je Drupal tudi pri serviranju vsebin na način, ki ga želijo iskalniki (Search Engine Optimization - SEO). Že osnovne konfiguracije dosegajo odlične rezultate pri spletnih iskalnikih. Če jim dodamo še posebna orodja, ki jih je razvila skupnost, je Drupal med najboljšimi CMS-i na SEO področju.

Poleg vseh že naštetih prednosti, pa je Drupal CMS tudi izjemno varen. Na njem teče na tisoče visoko zmogljivih strani in tudi strani, ki so varnostno zelo izpostavljene. Prav zaradi tega je predmet resnih varnostnih testov, tako ljudi iz skupnosti Drupal kot tudi varnostnih strokovnjakov širom sveta.

Drupal ima po celem svetu zelo močno razvito skupnost, ki šteje že preko 630.000 razvijalcev oz. programerjev. Razvijalci ves čas skrbijo za nadgradnje, krpanje varnostnih lukenj in njihovo obveščanje, programiranje novih funkcionalnosti ter razvoj sistema, vse to pa Drupal postavlja med vodilne platforme spletnih strani pri uvajanju novih tehnologij.