Z našim znanjem in z izborom pravih orodij, tehnologije ter kančkom naše ČAROVNIJE do visoko uvrščenih spletno optimiziranih SEO spletnih strani.


SEO spletna optimizacija spletnih strani

Spletna SEO optimizacija za spletne iskalnike je ključni element, če se želite uvrstiti visoko na spletnih iskalnikih in pridobiti obiskovalce.

Spletna SEO optimizacija je optimizacija spletne strani za iskalnike. Je postopek za pridobivanje prometa iz brezplačnih, organskih, urejenih oglasov spletnih iskalnikov. Vsi pomembnejši spletni iskalniki, kot so Google, Yahoo in Bing servirajo takšne rezultate, kjer so spletne strani prikazane in razvrščene po kriterijh spletnih iskalnikov kaj je pomembno za uporabnike.


SEO optimizacija

Optimizacija za spletne iskalnike ali SEO optimizacija je postal kompleksen ampak nujen proces, ki ima določena pravila, ki se jih je potrebno držati, če želimo rangirati čim višje v spletnih iskalnikih.

Skozi leta se je algoritem za določanje rangiranja precej spremenil. Za spletni iskalnik Google je značilno, da zelo pogosto menja pravila, ker hoče zagotoviti iskalcem čimboljše iskalne rezultate. Zadnja pomembnejša sprememba Google iskalnika je bila White SEO, kjer so vključene tehnike preverjanja avtentičnosti spletne strani ter organsko spisanih vsebin, ki imajo pomen ter kvaliteto.

Zaradi zapletenosti spletne optimizacije SEO je priporočljivo optimizirati stran z spletnim strokovnjakom, ki je vešč tehnik SEO in analiz spletne optimizacije. Slaba optimizacija spletne strani in poskusi zlorab tehnik Google kaznuje in je potrebno veliko truda, da se spletno stran "ščisti" slabega imena in zopet uvrsti med iskalne zadetke.

SEO optimizacija

spletni pajki

Delovanje spletnih iskalnikov

1 - Spletni iskalniki uporabljajo spletne pajke, ki "lezejo" po strani.

2 - Gradijo indekse povezav in ključnih besed, da določijo vsebino spletne strani.

3 - Sledi izračun relevantnosti zbranih informacij in razvrstijo stran v primerjavi z drugimi stranmi.

4 - Na koncu spletni iskalniki podajo iskane rezultate.