• Front end developer prikaz
 • Kaj je Front End Developer?

  Torej, kaj Front End Developer dela? Začnimo z "sprednjim delom" strani . Spletna stran se lahko razdeli v dva glavna dela, sprednji del in zadnji del.

  Front End

  Sprednji del spletne strani je vizualna stran, kjer uporabnik "komunicira" s stranjo. To vključuje oblikovanje, slike, barve, gumbe, obrazce, tipografijo, animacije in vsebine. To je v bistvu vse, kar lahko kot uporabnik spletne strani vidi.

  Back End

  Zadnji del spletne strani, uporabnik kot obiskovalec strani ne vidi. To je koda, ki omogoča spletnim trgovinam delovanje, podatkovne baze, kjer so shranjeni vaši nakupi, zadnji pregledani artikli, najbolj prodajani. Vse je čarovnija, ki se dogaja v ozadju vidnega dela spletne strani in omogoča, da spletne strani dejansko delajo.

  Da bi razložil, kaj razvijalec počne, bi moral prvo pojasni, kaj počne oblikovalec.

  Designer - Oblikovalec

  Oblikovalec se odloči, kako bo spletna stran izgledala, kakšna bo barvna shema, kako bodo vsi naslovi videti in kako bodo vse strani skupaj delovale. Ponavadi naredijo prazno (brez vsebin) vizualno grafiko strani, ki je slika o tem, kako bo stran videti in kako bo vsaka od interakcij izgledala. Na tej stopnji ne morete sodelovati z njim, to je samo slika. Nato preda to sliko - datoteko razvijalcu strani.

  Developer - Razvijalec

  Razvijalec vzame datoteko, ki jo je oblikovalec predal in jo pregleda, nato poišče način, kako bo razvijal stran, da bo delovala v brskalniku. (Brskalnik je del programske opreme, ki ga uporabljate, da gledate spletne strani. Obstaja veliko brskalnikov, vključno z Internet Explorer, Firefox in Google Crome, ...).

  Razvijalec bo razdelil dizajn strani na komponente in začl to vgrajevati v spletne strani s pomočjo kode. Nato testira stran v več različnih brskalnikih in včasih tudi na brskalnikih mobilnih telefonov. Vsak brskalnik obravnava kodo nekoliko drugače in razvijalec mora zagotoviti, da je stran dostopna za veliko različnih uporabnikov, na več različnih brskalnikih in na različno velikih zaslonih.

  Morajo zagotoviti, da je besedilo mogoče povečati, ne da bi se poškodovala spletna stran, da je stran berljiva iskalnikom, kot so google ipd. ter ljudem s posebnimi vizualnimi potrebami, ki uporabljajo bralnike zaslona, ​​ali ljudje s staro tehnologijo. Mora zagotoviti, da je stran čim bolj podobna zastavljenemu dizajnu.

  Front End razvijalec

  Je torej oblikovalec in razvijalec v enem. Razvijalec sprednjega konca dela na kodi, ki omogoča, da je spletna stran videti tako, kot je. Uporablja HTML za grajenje vsebin, CSS, da oblikuje izgled vsebin na strani in včasih uporablja tudi JavaScript in PHP, da naredi strani bolj dinamične.

  Zdaj je to vse malo posplošeno. Obstaja veliko povezovanja med vlogami in moja vloga kot sprednji razvijalec se lahko razlikuje od nekoga drugega, ki prav tako pravi, da je razvijalec sprednjega dela. Vse je odvisno od sposobnosti, izkušenj in ozadja projektov.

  Deli objavo prijateljim